top of page
  • Writer's pictureNofar Gottlieb

B2B businesses - are you selling to individuals or groups?


You've completed your market research and validation, engaged with users, understood our champions, and now you're targeting them. 


Why isn't that enough?

Because your champion isn't the only one purchasing the product.


Let me explain. 

Suppose you've developed a product to help organizations recruit better.

The champion is the HR VP. 

The end user includes all the hiring managers in the organization.

Other stakeholders include all managers in the organization and the recruiting team.

Besides these, other factors need approval for the tool's purchase: the CTO needs to approve the technical aspects and ensure it integrates with other systems, and the CISO has to approve it cybersecurity-wise.


Each of these roles evaluates you as a company and your product. They want to ensure that your product meets their professional needs. Therefore, relying solely on the champion won't be enough.


To succeed in B2B sales, we need to view the customer as a group with many different needs. This is where Buyer Group Marketing (BGM) comes in. 

This strategy refers to a group of people in the organization who make decisions. Therefore, your marketing targets and sales process should reflect their involvement.



Gartner reports that 66% of B2B purchases involve six or more key decision-makers (with an average of 19 individuals). This means we need to sell to all those six key individuals (and often more).


This requires us to:

1. Know our champions exceptionally well - beyond "how our product can help them," but to the intricacies of their internal organizational challenges.


2. Know the other stakeholders and understand their needs from us, providing them with answers early in the purchase planning stage.


3. Consider the various personalities that need to approve the purchase and build the system accordingly during technical development.



I believe in BGM. I think it will be much easier for us to sell to an organization when we understand the interests of each relevant stakeholder in the sales process. 








אתם מוכרים לאדם יחיד בארגון, או לקבוצת אנשים? (או: מה עדיף, ABM or BGM Strategy? (עם טוויסט בעלילה בהמשך)


בואו נתחיל מהתחלה.

הפוסט הזה מתייחס לאסטרטגיות שיווק ומכירה בארגוני B2B (אני באופן אישי מגיעה מעולמות המכירות ופחות שיווק, אז אתייחס לזווית הזו).


מה זה בכלל ABM?

המושג ABM מדבר על Account Based Marketing משמע - טרגוט הארגון שלו אנחנו רוצים למכור.

אני לוקחת את זה קצת ומעוותת - ומייצרת את זה בהקשר של מכירה לאדם ספציפי ולא לארגון ספציפי. כיון שאני מאמינה שאנחנו מוכרים לאנשים ולא לארגונים. לדוגמא - אם אני רוצה למכור HR tool, אני אטרגט את ה-VP HR. על פניו זה אמור להצליח.


אז למה זה לבד לא בהכרח יעבוד?

כי פונקציית ה-VP HR היא ככל הנראה רק הצ'מפיון שלנו.

היא זו שהמוצר שלנו יעזור לה/לצוות שלה ויש לה אינטרס על להכניס אותנו. אבל - היא לא בהכרח זו שתשמש בו.

לדוגמא, נניח והכלי שלנו אמור לעזור לכל הארגון לגייס עובדים טוב יותר -

הצ'מפיון זו כנראה פונקציית ה-VP HR / מנהל.ת הגיוס.

משתמשי הקצה - כלל המנהלים המגייסים בארגון, אולי גם צוות הגיוס.

בעלי עניין נוספים - כלל המנהלים בארגון (גם אם הם לא מגייסים בפועל, אלא רק הצוותים שתחתיהם מגייסים), כולל כל צוות הגיוס.

מלבד אלו, יש עוד גורמים שצריכים לאשר את רכישת הכלי:

ה-CTO / VP R&D צריך לאשר טכנית את הכלי ולוודא שהוא יתממשק למערכות אחרות בארגון.

ה-CISO צריך לאשר את הכלי ברמת אבט"מ.

ועוד לא דיברתי על אישור ליגלי, כי לרוב זה רק מעכב תהליך ולא בהכרח הורג אותו.


מה אני באה לומר?

כל אחד מבעלי התפקידים האלו בוחן אתכם כחברה ואת המוצר שלכם. והוא רוצה לוודא שהמוצר שלכם יודע לתת מענה לצרכים המקצועיים שלו.

ולכן ABM הולך ונהיה פחות רלוונטי, או לפחות לא יכול להיות stand alone.


שכן, כדי לבצע מכירה במוצרי B2B, יש צורך להסתכל על הלקוח כקבוצה שהיא בעצם מקשה אחת עם הרבה צרכים שונים.


וכאן נכנסת אסטרטגיית BGM, שהיא Buying Group Marketing.

האסטרטגיה הזו מתייחסת לקבוצה של אנשים בארגון כמקבלי ההחלטות, ולכן גם הטרגוט המרקטיאלי שלהם יהיה בהתאם, וגם תהליך המכירה שאני אבנה יהיה בהתאם למעורבות שלהם.

לפי דו"ח של גרטנר, 66% מהרכישות בארגוני B2B מערבים 6 אנשי מפתח ויותר (כאשר הממוצע הוא 19 איש). זה אומר שאנחנו צריכים למכור לכל אותם 6 אנשי מפתח (ולרוב אף יותר).

זה מחייב אותנו לכמה דברים:

  1. להכיר מעולה את הצ'מפיון שלנו - הרבה מעבר ל "איך המוצר שלנו יכול לעזור לו", אלא עד רמת המורכבויות הפנים ארגוניות שהוא מתמודד איתם (מאבקי כוח/ פוליטיקות ארגוניות/אישורי תקציבים וכו'). הכרות מעמיקה כזו תוכל לאפשר לנו לאמל"ח אותו בכל המידע הנדרש לו כדי לקדם פנימית, וגם תאפשר לנו ללמוד על האינטרסים של כל פונקציה בארגון שצריכה לאשר את המוצר שלנו.

  2. להכיר מעולה את שאר הסטייקהולדרס ולהבין את הצרכים שלהם מאיתנו, ולתת להם מענה עוד בשלב תכנון תהליך הרכישה, כדי שכשיגיע הרגע, נדע לתת מענה מתאים ולא נופתע (כי זה יכול לעכב / להרוג את התהליך).

  3. כבר בשלב הפיתוח הטכני יש צורך לחשוב על הפרסונות השונות שצריכות לאשר את הרכישה ולבנות את המערכת בהתאם - למשל - אם המוצר שלי אוסף דאטה רגיש - אז כדאי שכבר בשלב בניית המערכת יביו תשתיות אבט"מ חזקות, כדי של-CISO יהיה קל לאשר, או אם הוא צריך להתממשק למערכות אחרות, צריך לאפשר התממשקות קלה כבר בשלב הפיתוח.


אני באופן אישי לגמרי מאמינה ב-BGM יותר מאשר ABM. ויחד עם זאת מאמינה שאנחנו מוכרים לאנשים ולא לארגונים. זה הולך יחד.

אני מאמינה שיהיה לנו הרבה יותר קל למכור לארגון כאשר נבין את האינטרסים של כל בעלי העניין השונים שרלוונטים לתהליך המכירה.







7 views0 comments

Comments


bottom of page